Kompetanseheving

Et av de viktigste prosjektene i DansiS er å kunne tilby kompetanseutvikling for de profesjonelle dansekunstnerne i regionen.

DansiS har i flere år arrangert workshops i vinterferien hvor dansere får jobbe både teknisk, kreativt og skapende med faget. Noen av de som har holdt workshops, er Siv Stormo-Gaustad, Marianne Kjærsund, Jon Ole Olstad og Julia Ehrstrand. Workshopene har resultert i flere bekjentskap og vært en samlende møteplass for dansere i hele fylket.

DansiS tilbyr også teoretiske kurs, som tilfører dansekunstnerne en bredde av kunnskap som er relevant for yrket, utover det fysiske arbeidet. Noen eksempler på kurs som vi har arrangert er i søknadsskrivingskurs, skadeforebyggingskurs, produsent-kurs m.m.

Denne våren arrangeres det økonomikurs for dansekunstnere med SUM Regnskap! Les mer om økonomikurset her.

DansiS vil også arrangere et lyskurs med Kyrre Heldal Karlsen. vil blant annet være om hvordan å håndtere lys rent teknisk og hvordan lys kan brukes som virkemiddel i produksjon av forestilling, og hvilke effekter man kan skape gjennom lysbruk. Kurset skal gi større innsikt i hvordan lys kan brukes som virkemiddel på scenen. Mer informasjon kommer snart.