Anders-Engebretsen-VERVE-500x500

Anders Engebretsen

Anders Engebretsen er utdannet danser ved London Contemporary Dance School. Han har danset internasjonalt i Storbritannia, Tyskland og Malta, og turnert stykker av blant andre Matthew Robinson, Ohad Naharin og Sita Ostheimer. For tiden er han engasjert som danser for kompaniet VERVE i Leeds. Anders har undervisningserfaring innen samtidsdans, improvisasjon og repertoire, og har gjort klasser ved University of Wolverhampton, Centre for Advanced Training ved Northern School of Contemporary Dance (NSCD), og Vågen VGS. Han arbeider også som koreograf, og presenterer et nytt verk i Leeds i august 2018, som del av en MA i samtidsdans ved NSCD.

Gry Galta Van Merkensteijn

Utdannet ved Ballettakademiet i Gøteborg, Ailey School, Ballet Arts, Faglærer Høgskolen i Stavanger, og Master i Dance Science fra Trinity Laban. Tidligere utøvende moderne danser (Dybwikdans, Silver-Brown Dance Company, Word Dance og Momento. Er lektor ved videregående skole, og har undervist i 17 år. Er spesielt interessert i hvordan man kan optimere treningen for den individuelle danseren, og hvordan man kan jobbe med skadeforebygging både fysisk og mentalt. Startet fb-siden Dance Science Norway for å spre informasjon om forskning innen dans.

Foto kommer

Karen Leren Wathne

Karen Leren Wathne gikk danselinja på Lundehaugen VGS og har utdanning i samtidsdans fra Berlin, hvor hun gikk Dance Intensive programmet ved Tanzfabrik under ledelse av Gisela Mueller. I ettertid har hun valgt å nærme seg hovedsakelig movement research, improvisasjon og kleinteknikk gjennom performance prosjekter, workshops og intensives med blant annet Shai Faran, Idan Yoav, Hanna Hegenscheidt og Susan Klein/ Barbara Mahler i Studio 142 (Mime Centrum, Bethanien) i Arlequi (Spania) og ved Tanzfabrik. I det siste er det flamencoen som har fanget hennes interesse og høsten 2019 tar hun nybegynnerkurs i Flamencodans på Escuela Carmen de la Cuveras i Granada. 

 

Isabell Bartnes Johansen

Isabell Johansen

Isabell tok sin bachelorgrad i Moderne- og samtidsdans på Kunsthøgskolen i Oslo i 2011. Hun er engasjert i produksjoner med karen foss Quiet Works, Roosna & Flak og Linda Birkedal/Molitrix scenekunst. Tidligere har Isabell gjort produksjoner med Shi Pratt og Kyrre Karlsen, og Tendai Makurumbandi/C2D. Hun har også vært ansatt i Den Norske Opera & Ballett og i Bærum Kulturhus med «Ut i scenekunsten» (Cristopher Arouni og Yossi Berg & Oded Graf). Isabell underviser også på Steps Dansestudio i Stavanger, og hun hadde i 2017 (med kfQW) elevene ved Samtidsdans på KHiO, i faget scenisk formidling.

Linda Birkedal 2

Linda Birkedal

Linda Birkedal (LB) er utdannet dansekunstner fra Trinity-Laban i London, med videreutdanning på Universitetet i København, Universitetet i Stavanger og Stockholms Dramatiske Høyskole. LB mottok i 2005-07 Statens kunstnerstipend, i 2008 Stavanger kommunes kulturstipend, i 2012 koreografistipendet fra Norske Dansekunstnere, og i 2013 Rogaland fylkeskommune kulturstipend. Hun er kunstnerisk leder for Molitrix Scenekunst. I perioden 2004-2012 ledet og utviklet hun PRODA Rogaland. I 2010 tok hun initiativ til å stifte DansiS, dansekunst i Stavangerregionen, hvor hun i perioden 2010-2014 ledet og utviklet organisasjonen.

3

Linnea Marielle Norton

Marielle er tidligere utdannet ved Dance New Amsterdam (2011), New York City, og ved universitetet i Stavanger (2015), der deler av studiet ble tatt ved Escola Superior de danca, i Lisboa. Marielle deltok som koreograf i åpningen av “Varen” Randaberg kulturhus, i samarbeid med Nils Henrik Asheim (2017). Hun er spesielt interessert i å gjøre dans tilgjengelig for flere målgrupper i samfunnet, og har tatt et kurs i “utvikling av dansekunst i et helsefaglig perspektiv” ved Pavilion Dance South West, Bournemouth, i tillegg jobber hun målrettet med at dans skal få større fokus i skolen. Hun turnerer med forestillingen “Det bevegende skjelettet” for Den kulturelle skolesekken (2018).

Michelle H. Flagstad

Michelle Helmersen Flagstad

Michelle er tidligere utdannet ved Copenhagen Contemporary Dance School (2012) og ved Universitetet i Stavanger hvor hun har en 4-årig Bachelor i dans med integrert PPU (2016). Michelle arbeider både skapende og utøvende innenfor flere prosjekter og er medgrunnlegger av det skapende nettverket og dansekunstkollektivet KOLLEKTIVNI. Michelle fikk i 2017 tildelt Stavanger Kulturstipend for scenekunst. Hun jobber for tiden som daglig leder i DansiS – dansekunst i Stavangerregionen, som produsent for Hagit Yakira og som prosjektleder for festivalen Ravnedans.

Tale Dolven

Tale Dolven

Tale Dolven har utdannelse fra Statens Balletthøgskole (nå KHIO) og PARTS i Brussel. I 12 år har hun jobbet for Rosas/Anne Teresa De Keersmaeker. Hun har også jobbet med Kris Verdonck, Benjamin Vandewalle, Doris Uhlich og Heine Avdal&Yukiko Shinozaki, og med teatergruppen TG Stan. De siste fem årene har Tale og skuespiller Gabel Eiben produsert egne forestillinger på RAS og Tou Scene, som har turnert til BIT Teatergarasjen, Black Box og Teaterhuset Avant Garden, og til Nederland og Frankrike. Fra 2018 jobber Tale med Nature Theater of Oklahoma. I 2014 ble Tale tildelt the Zygmunt Duczyński Award for “the Most Oustanding Artistic Personality of the Festival” ved Kontrapunkt.

2.4

Therese Markhus

Therese Markhus er utdannet danser fra London Contemporary Dance School og koreograf fra School for New Dance Developementi i Amsterdam. Hun har jobbet flere år internasjonalt som danser for Impure company/hooman Sharifi, Diego Gil, Pere Faura, Irina Muller og Kristine Slettvold/Nat Prod. Hennes eget arbeid har blitt presentert på Dansens Hus/Oslo, Oktoberdans/BIT, RAS med mer. Markhus har samarbeidet i prosjekter med bassist Per Zanussi, sanger Randi Tytingvåg og billedkunster Ingrid Toogood. Hun har vært leder for Regional Arena for Samtidsdans (RAS) fra 2011 til 2018. 

DansiS har pr. i dag 52 medlemmer. Info om flere medlemmer kommer snart!
Her er en fullstendig liste over våre medlemmer:

Agnes Dancke
Ali Alkhudr
Anders Engebretsen
Ann Kathrin Granhus
Annie Thorkildsen
Camilla Apeland
Cesilie Kverneland
Dagny Gimse
Emma Magerøy
Elaine Fatland
Elisabeth Post Haugland
Elisabeth Vasvik
Erikk McKenzie
Gry Galta van Merkensteijn
Hanna Strand Selås
Hanna Våge Skjeggestad
Hedda Lausund
Helene Düring Kjær
Henrikke Sande Boger
Ida Cathrin Utvik
Ingrid Hatleskog
Ingrid Tengesdal
Ingunn Vik
Ingvild Maria Thingnes
Isabell Bartnes Johansen
Iselin Borgeland
Julie Marie Sveli
Jøran Ravndal
Karen Leren Wathne
Keilen Austbø
Kine Rostøl Ottesen
Kjersti Engelsen Ødegård
Lillian Drøsshaug Sæverud
Linda Birkedal
Linnéa Marielle Norton
Live Haug Skullerud
Maren Stabel Tvedt
Maria Hannevold
Marianne Kristine Kristoffersen
Marie Ronold Mathisen
Marit Sandsmark
Marte Hagland
Michelle Helmersen Flagstad
Šárka Benedova
Stina Sivesindtajet Kjelstad
Stine Isachsen Knudsen
Sunniva Øverland
Tale Dolven
Therese Markhus
Victoria Harley
Vilde Haug
Viljar K. Irtun Moe