Lyskurs med Kyrre Heldal Karlsen

Lysdesigner Kyrre Heldal Karlsen holder workshop for dansekunstnere og andre interesserte i Stavanger 3. og 4. november 2018.

I løpet av helga vil deltagerne få utvikle sitt eget enkle lysdesign, og lære teknikker de kan ta med seg i sin egen kunstneriske praksis.

Om Kyrre Heldal Karlsen:
Kyrre har jobbet som lysdesigner i 25 år, og er en sentral person i norsk lysmiljø. Han underviser jevnlig i faget og har gjort lys på utallige band, teaterstykker og danseforestillinger over hele verden.

Når: Lørdag 03. november 11-15.00 og søndag 04. november 12-16.00
Sted: Speilet, Tou Scene

Pris for medlemmer: 300kr
Pris for ikke-medlemmer: 500kr
Påmelding må skje senest 20.oktober HER

Merk at det er bindende påmelding.

Les mer om kurset her:

I løpet av helga forteller Kyrre om hvordan han tilnærmer seg lysdesign i ulike situasjoner, enten han har en halvtime til å gjøre klart til neste band eller åtte ukers prøvetid før en danseforestilling, og hvilke prinsipper og teknikker som er viktige i hans arbeid. Deltagerne blir også ledet gjennom en kort designprosess og får erfare at et godt lysdesign avhenger av både presise valg, kreativitet og en pragmatisk innstilling dersom man vil skape magi.

Deltagerne vil få en enkel oppgave før kurset begynner, som vi så bygger videre på og behandler både teoretisk og i praksis i løpet av helga.

Dag 1 går med til introduksjon av Kyrres kunstnerskap og grunnleggende konsepter i hans arbeid, og til teoretisk individuelt arbeid.

Dag 2 tar vi utgangspunkt i blackboxens generiske rom, og utvikler individuelle praktiske svar på helgas oppgave. Vi ser på hvordan lys kan forme både fysiske og konseptuelle rom, og hvordan forskjellige rom og kontekster nødvendigvis må forme hvordan man jobber med lys.